loading

OFICINAS BONCH

  • Oficinas Bonch
  • Oficinas Bonch
  • Oficinas Bonch
  • Oficinas Bonch

DESCRIPCIÓN

this is a conversion project of an office where the main activity takes place in pcs over long periods, so glare and light reflections on the monitors was avoid through indirect lighting, using mhc 150w lamps directed toward the exposed concrete ceiling that characterizes the image of the office. these reflectors were connected to a timer that automatically turns on at dusk, to minimize the transition of the luminosity to the users as the night falls.

during the day the office operates with only daylight that comes through the large north window and the central slots.

linear fluorescent light was integrated to a central slot, in order to enhance the general lighting, creating simultaneously an opposite effect at night, highlighting the boundaries between the original building and the new construction.
the original building was covered with a prefabricated concrete box that envelopes it, the lighting idea was to spot the original volume with a different color temperature (2700°k) and mark difference through another color temperature (4100°k) making the prefabricated concrete box as the element to celebrate.

as the new building was made of prefabricated pieces, one of the constraints was the need of using overlay luminaries which had to be inexpensive and visually attractive, because of the limited budget.
through lightning we kept the purity of the building exposed materials.

CRÉDITOS

Muñoz Arquitectos, Fotografia Roberto Cárdenas

COMPARTE

Comparte en Facebook Comparte en Twitter Comparte en Google + Comparte en Pinterest

PROYECTOS QUE TE PUEDEN INTERESAR

Edificio 90°
Edificio 90°
COMERCIAL
Keiros
Keiros
COMERCIAL